Vloerverwarming is hét alternatief voor een radiator. Deze vorm van verwarmen wordt veel toegepast in de nieuwbouw.
Bent u op zoek naar een goede vloerverwarming, maar wilt u niet teveel betalen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij het toepassen van vloerverwarming kunt u kiezen uit twee systemen: verwarming door middel van water of verwarming door middel van elektriciteit.
Vloerverwarming biedt comfort en is energiezuinig en is daarom erg geliefd. Wegens het ontbreken van luchtcirculatie is het ook voor mensen met cara een zeer aangename manier van verwarmen.

Vloerverwarming is zeer geschikt in combinatie met een nieuwe HR ketel. Omdat deze ketels het hoogste rendement halen bij lage temperatuur is de combinatie met vloerverwarming het meest ideale systeem.
Brouwers kan u, door vele jaren ervaring op het gebied van verwarmingssystemen garanderen dat u kwaliteit geleverd krijgt tegen een scherpe priijs. Bij ons staat uw tevredenheid centraal. Wij zijn u dan ook graag van dienst!

Diverse soorten vloerverwarming
Door de voortschrijdende techniek is er haast geen situatie meer denkbaar waar vloerverwarming om technische redenen niet zou kunnen worden toegepast.

Verwarmen door middel van water:
Bij dit systeem wordt de vloer voorzien van kunststof leidingen waar water door stroomt. De slangen worden aangesloten op een zogenaamde regel- of verdeelunit. Deze unit fungeert als 'tussenstation' tussen de vloerverwarming en het centrale verwarmingssysteem. Op de unit is een pomp aanwezig die zorgt voor circulatie van het water in het vloerverwarmingssysteem. Verder zit er een thermostaatkraan op die voorkomt dat water van een te hoge temperatuur in het systeem (en dus in de vloer) stroomt. Deze unit mengt (afhankelijk van de stand van de thermostaatkraan) warm water met kouder retourwater (uit het vloerverwarmingssysteem) zodat zowel de vloer als de vloerverwarming op temperatuur blijft.

Verwarmen door middel van elektriciteit:
Hier wordt de warmte verzorgt door het aanbrengen van elektriciteitdraden vlak onder de vloertegels. Omdat dit systeem wat ons betreft alleen aantrekkelijk is wanneer een snelle opwarmtijd nodig is in combinatie met een niet al te langdurige periode van verwarmen (bijvoorbeeld slechts één uur per dag in een badkamer) wordt in het bestek van deze website hier niet verder op in gegaan. Wanneer u hierover toch vragen heeft bent u uiteraard van harte welkom deze te stellen.

Hoofdverwarming:
Bij hoofdverwarming wordt alle warmte geleverd door de vloerverwarming; radiatoren zijn daardoor overbodig geworden.
Uitgebreide bijverwarming:
Ook wel 'luxe bijverwarming' genoemd. De warmteafgifte is prettig, maar niet afdoende om het helemaal zonder radiatoren te regelen. Er zullen dus altijd een paar radiatoren aanwezig moeten zijn.
Bijverwarming:
Dit is een systeem waarmee net de kou van de stenen vloer wordt gehaald. Echter is het vermogen van de verwarming onvoldoende voor het volledig verwarmen van de ruimte. Er zal dus een aanvullende verwarming moeten worden opgenomen; in de vorm van radiatoren of anderszins.