Koper als bouwprodukt

De toepassing van metalen zoals koper bij de bouw heeft vele voordelen.Duurzaamheid, uitstraling en uitstekende verwerkingsmogelijkheden zijn hier een paar voorbeelden van. Bovendien biedt koper een effectieve bescherming tegen inwerking van weer en wind en staat het garant voor kwaliteit en een zeer lange levensduur.

Waarom koper?

1. koper is duurzaam
2. koper laat zich eenvoudig in elke vorm verwerken
3. koper is veelzijdig, in diverse kleuren en vormen
4. koper is natuurlijk en milieuvriendelijk
5. koper heeft uitstraling, voor nieuwbouw, maar ook bij renovaties


Koper is in de onderstaande 4 oppervlaktebehandelingen verkrijgbaar. Deze grote verscheidenheid zorgt ervoor dat ieder gebouw zijn eigen karakter gegeven kan worden, terwijl toch voor de kwaliteit van koper gekozen kan worden.Dit is het originele blanke koper. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de oxidelaag zich in de tijd vormen Het koper is kunstmatig verouderd, van het begin af aan bruin koper.
Dit is eennzijdig groen gepatineerd koper, het natuurlijke oxidatieproces vindt als het ware bij de productie plaats.
Dit is een speciaal, aan beide zijden vertind koper.

.
bulletOp ronde daken zijn getoogde banen een mogelijkheid Op convexe daken zijn hol getrokken banen een mogelijkheid.
bulletKoper en zink hebben wij te allen tijden op voorraad, zowel walsblank als gepatineerd.

koperkoper


Lood als bouwproduct

Lood wordt al sinds 5000 v.Chr. gebruikt om een waterdichte verbinding te krijgen bij naden van bijvoorbeeld nokken, onder vensterbanken en voor hoekkepers. De hoge buigzaamheid maakt lood geschikt om bij woningbouw kieren te dichten (loodslab). Van deze eigenschap wordt ook gebruikgemaakt in ramen van glas en lood, waarbij het stukje glas in een loden vatting opgesloten zit en de loodstrippen aan elkaar gesoldeerd worden. Lood is onmisbaar voor het afwerken van zinkwerk en loodwerk.